به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از اراک،به همت معاونت فرهنگی موسسه آموزش عالی حوزوی ریحانه الرسول سلام الله علیها و پایگاه بسیج فارغ التحصیلان، چهارمین جلسه نهج البلاغه خوانی با موضوع حکمت سوم نهج البلاغه و تدریس خانم سکینه سنمبر استاد موسسه آموزش عالی حوزوی ریحانه الرسول(س) و با حضور معاونین و کادر این موسسه برگزار گردید.
خانم سنمبر با بیان حکمت سوم نهج البلاغه (بخل، ننگ است و ترس، نقص است و تنگدستی، زبان زیرک را از بیان حجتش گنگ می سازد و بینوا در شهر خود غریب است)؛ گفت: در این حکمت والا به مسائل اخلاقی و اجتماعی اشاره نموده و آثار سوء هر یک از این رذایل اخلاقی را بیان میکند.
وی گفت :بخل، خودداری از بخشیدن است و انسان حاضر نیست چیزی از مواهب خدادادی را در اختیار دیگران بگذارد، بخل موجب نفرت مردم از بخیل می شود و افراد دور و نزدیک از او فاصله می گیرند و نیز سبب سنگدلی و قساوت شده و باعث می شود فرد بخیل منابع خود را به صورت اندوخته جمع آوری کند و مانع از تجارت سالم شود. در مقابل بخل، جود و سخاوت است.
سنمبر در ادامه افزود: دومین رذیله اخلاقی در این حکمت ترس است. افراد ترسو نمیتوانند از قابلیت ها و استعدادهای خود استفاده کنند لذا رشد و پیشرفتی نداشته و از رسیدن به قله های کمال باز می مانند.
این استاد حوزه با اشاره به آثار فقر در زندگی انسان ها، تصریح کرد: افراد فقیر با احساس حقارت در خود، از بیان حرف حق و ارائه حجت و دلیل در برایر دیگران ناتوان هستند .
وی با بیان فراز آخر حکمت سوم امیر المومنین(علیه السلام)خاطر نشان کرد: شخص فقیر در شهر خود غریب است زیرا غریب کسی است که دوست و آشنا ندارد و احساس تنهایی می کند و ثروتمندان نیز از افراد فقیر فاصله میگیرند و آنها را در شهر خود غریب میگذارند.
خانم سنمبر در پایان به مناسبت شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها به روضه خوانی و عزاداری پرداخت.
نظر شما